Flormar Camouflage Palet Concealer

Merhabalar,

Renk düzeltici (color corrector) kremleri duymayan yoktur. Bu kremler problemli bölgelerdeki renk farklılıklarını renk teorisine göre nötürlemek için kullanılır. Bildiğiniz gibi üç adet temel renk bulunmaktadır; kırmızı, sarı ve mavi. Bir rengin tamamlayıcısı diğer renkler olmaktadır. Dolayısıyla sarı rengin tamamlayıcısı diğer iki rengin bileşimi olan mordur. Bu mantıkla renk farklılıklarına göre color corrector kremlerin kullanılışı aşağıdaki gibidir.

Göz çevresindeki mor koyu halkalar için sarı,
Sivilce ve kızarıklık gibi kırmızı bölgeler için yeşil,
Solgun ve sarı görünümlü alanlar için ise mor
Yeşilimsi duran bölgeler için de kırmızı renk kullanılmaktadır.


Ayrı ayrı tüm renklerdense Flormar'ın Camouflage Palet'ini almak bana çok cazip geldi. Bu palette renk düzeltmeye yönelik tüm renkler mevcut, ayrıca ilave olarak açık sedefli bir renk de var.




Benim kullanım şeklim:

Açık sedefli rengi aydınlatıcı olarak,
Bej rengi sarı rengin kullanılması gereken mor bölgelerde,
Pembe rengi kırmızıya alternatif olarak yeşil tonda duran bölgelerde (damar üstleri),
Yeşil rengi kızarık alanlar ve sivilce üzerlerindeki kusurları kapatmada,
Lila rengi ise mora alternatif olarak solgun ve sarı duran bölgelerde.


Paletin içerisinde kendi fırçası var ancak daha iyi dağıtmak için elle yaymayı tercih ediyorum. Öncesinde ise cildimi nemlendiriyorum. Yoksa çok iyi dağılmıyor. Çok yoğun sürmektense tampon hareketlerle nokta nokta uygulamakta fayda var.


Çok sık kullandığım bir palet olmasa da acil durumlarda kurtarıcı olabiliyor. Paleti flormar online sitesinden veya Flormar mağazalarından alabilirsiniz, fiyatı yaklaşık 25 TL.

Sevgiler,
Seher








Seher

Renklidosyam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder